dimecres, de juny 13, 2007

contes i cançons

Núria Tendeiro Parrilla, València
El cantautor valencià Paco Muñoz fa de nou una picada d´ullet al públic infantil, al qual li dedica el seu últim treball editorial. Quatre llibres per a contar cançons populars que ell mateix ha cantat, en majúscules i a tot color, serviran per a que els xiquets de 3 a 5 anys comencen les seues primeres lectures recuperant lletres populars valencianes reconegudes pels pares i també pels avis i besavis.
Edicions del Bullent ha editat aquesta xicoteta col·lecció que reuneix els contes La Masereta, Els colors, El caragol i La nit de Nadal, la qual inclou les partitures i les lletres més o menys exactes de les cançons populars de les quals Muñoz ha fet alguna versió. Aquesta nova proposta editorial acaba de ser publicada i ja està a la venda a les llibreries de la Comunitat Valenciana.
Una col·lecció de text breu, i molt de color, il·lustrada per Anna Roig i María José del Amo, amb introduccions del propi Muñoz per a que els pares gaudisquen de la seua lectura amb els fills, ha estat el resultat d´un treball ben acollit pel professorat, que aprofita la introducció a la lectura per part del xiquet amb l´aprenentatge d´altres coses com els dies de la setmana o els colors.
La Masereta va a comprar cada dia al mercat... així la cançó ens ensenya els dies de la setmana. Mentres Els colors (Quin és el color que més t´agrada?) relaciona els colors i els oficis.
El caragol (Caragol, caragol, treu les banyes que ix el sol!) ens parla sobre un animalet conegut familiarment; i La nit de Nadal (La nit de Nadal és la nit d´alegria, el fill de Maria és nat al portal) ens apropa a la tradicional festa cristiana.
El cantautor ha gravat 5 cd de música per a xiquets, majoritàriament versions de cançons populars valencianes. Són quatre de Paco Muñoz canta per als xiquets i Bon Nadal. També té publicats altres tres títols per al públic infantil com Jeroniet, El llop pinxo dels estrets i Vinater.

Cançons contades de Paco Muñoz


Una col·lecció apropa els xiquets a la lectura a través de cançons