divendres, de novembre 30, 2007

Tots a jugar al catavolta, el joc del català

Divendres, 30 de novembre de 2007 a les 11:00
Informa: Guillem
catavolta_32.jpegLa Plataforma per la Llengua ha presentat aquesta setmana "Catavolta, el joc del català", una nova campanya de l'entitat que cerca "trencar tòpics i facilitar informació útil sobre la situació, vigència, ús i legislació del català". Mitjançant una ruleta que planteja 10 preguntes, es posarà a prova el nostre coneixement real sobre tots els aspectes relacionats amb la llengua catalana.

El joc inclou preguntes sobre l'oficialitat del català; sobre la seva posició i vigència en relació a la resta de llengües del món; sobre la legislació vigent actualment en relació a l'ús de la nostra llengua; sobre el percentatge de ciutadans que entén el català; i sobre la situació de la llengua en diversos sectors socioeconòmics, com el cinema, la telefonia mòbil o la nova immigració, entre d'altres aspectes. Cada pregunta té diverses respostes possibles i només n'hi ha una de correcta. A més, cada cop que es contesta una de les preguntes, tant si la resposta és encertada com si no, el joc dóna la possibilitat d'ampliar la informació sobre el tema en qüestió, de manera que la vessant més lúdica es complementa amb una informació molt útil sobre diversos aspectes de la llengua catalana.

L'objectiu final del joc, que s'ha realitzat en col·laboració amb la Fundació Trias Fargas, és destacar la vigència i modernitat del català, destapar les idees equivocades que sovint ens porten a menysvalorar la nostra pròpia llengua i reclamar que es treballi per augmentar-ne l'extensió en diversos sectors on el grau d'ús és encara molt escàs.

Les persones que encertin les 10 respostes del joc obtindran diversos premis.

1 comentari:

Josep Perucho ha dit...

N'he encertat 9, a veure vosaltres!