dissabte, de novembre 17, 2007

ALERTA ANTIFEIXISTA!!!! Tots a la Carrasqueta!!!!

Aquesta és la veritable cara del feixisme a casa nostra...

Com l'únic llenguatge que entenen és el dels diners, proposaria la retirada de l'oferta per part de l'estat dels dos nous múltiplex de gestió per la Generalitat Valenciana, no ens interessen 7 nous canals en mans dels nostres enemics a canvi d'un de sol (tv3), proposaria fer pressió a les companyies de cable per a que ens oferten tots els canals en català possibles. Segur que els polítics peperos no deixaran escapar l'oportunitat de fer negoci i en veure que no poden beneficiar els seus amics, renegocien a la baixa.

Hem d'aconseguir veure TOTS els canals en català.


El jutjat d'Alacant dóna permís per tancar el repetidor de TV3 de la Carrasqueta

La Generalitat té quinze dies per fer efectiva la clausura

El jutjat d'Alacant ha donat permís perquè la Generalitat Valenciana tanqui per la força el repetidor de TV3 de la Carrasqueta, segons ha informat Acció Cultural del País Valencià. Tot i que encara no se sap la data exacta de la clausura, la Generalitat té un termini de quinze dies per fer-la efectiva. La Generalitat ho haurà de comunicar abans a ACPV, que ha assegurat que convocaria una nova mobilització de protesta com la que es va fer el 27 d'abril.

La decisió judicial autoritza la Generalitat a accedir a les instal·lacions de la Carrasqueta per tal de procedir a l'execució forçosa de l'ordre de cessament de les emissions de televisió, amb l'apagada i el precintament dels equips corresponents. ACPV també ha comunicat que encara no ha rebut cap notificació semblant respecte als repetidors de Montdúver i Bartolo, però no dubten que ja s'han demanat els permisos corresponents i que podrien arribar aviat.

Tot i això, fonts del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han dit a VilaWeb que confiaven que el tancament no es fes realitat i que la via al diàleg continués oberta, perquè, segons diuen, un pacte polític és l’única via per a resoldre la situació. La Generalitat de Catalunya afirma que ha fet tot el que ha pogut per aconseguir aquest pacte i assegura que la Generalitat Valenciana no ha tancat la porta a les negociacions i que, per tant, les converses continuen.

La Generalitat Valenciana va demanar l'autorització judicial per a executar el tancament a la força perquè ACPV s'havia negat a cessar les emissions tal i com havia requerit el govern valencià a través d'un expedient sancionador (pdf). Segons ACPV, tancar els repetidors és 'un atac a la llibertat d'expressió, un atac a la pluralitat informativa sense precedents a l'Europa occidental i una agressió a la llengua'.

Campanya d'ACPV

ACPV ha començat una campanya a favor de mantenir les emissions de TV3 al País Valencià. A més, Antoni Tàpies ha cedit aquesta obra original de la qual se n'han fet reproduccions per recaptar diners per sufragar la multa de 300.000 euros que la Generalitat Valenciana ha imposat a l'entitat. La campanya té el suport de Jordi Pujol i de Pasqual Margall, que han signat aquesta carta (pdf).


Divendres, 16 de novembre de 2007 a les 17:00
Informa: Guillem
tv3_televisio_catalunya_seu_25.jpegLa Generalitat valenciana ha continuat el seu procés contra els repetidors que Acció Cultural del País Valencià té en terres valencianes i que hi faciliten l'arribada del senyal digital dels canals públics principatins (TV3, C33, 300 i 3/24). L'executiu valencià ha sol·licitat autorització judicial per clausurar tots els repetidors de la xarxa d'ACPV al País Valencià, tot i les negociacions entre els governs espanyol, valencià i principatí per aconseguir la reciprocitat Canal 9 - TV3.

ACPV ha rebut ja la notificació dels jutjats d'Alacant segons la qual s'autoritza al govern valencià a accedir al repetidor de la Serra Carrasqueta (terme municipal de Xixona) per a dur a terme l' "execució forçosa de l'ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l'apagada i precinte dels equips corresponents". Ara la Generalitat disposa d'un termini de 15 dies per a fer efectiu aquest tancament, tot i que legalment està obligada a comunicar-ho a ACPV per endavant, especificant dia i hora.

L'entitat ha informat que encara no ha rebut notificació sobre el tancament els altres dos repetidors (Montdúver i Bartolo) però és molt probable que també s'hagin tramitat i estiguin a punt de ser efectives. Per tot això ACPV ha fet una crida a la societat del país a mobilitzar-se i manifestar-se pacíficament i pública per tal d'evitar el tancament del repetidor de Carrasqueta, un cop es conegui la data i l'hora exacta de l'execució de la sentència.

ACPV considera provat que la Generalitat valenciana no ha tingut mai "cap voluntat política d'arribar a un acord de reciprocitat de les retransmissions televisives amb el govern català", i considera que les declaracions i maniobres en aquest sentit fetes fins avui "tenien la intenció de desmobilitzar els ciutadans i entitats que defensen la pluralitat informativa i un espai de comunicació nacional per tal de garantir el futur de la nostra llengua".

Cal recordar que ACPV també ha estat multada amb 300.000 euros per haver emès el senyal digital de TV3 al País Valencià, una multa absolutament desproporcinada que l'entitat considera "d'un cost inassumible", i que ha originat una campanya de suport popular per ajudar al seu pagament.

La Generalitat valenciana ja va provar de tancar el repetidor de Carrasqueta l'abril d'enguany, però centenars de ciutadans van impedir el pas al funcionari de la Generalitat, i al final el tancament no es va produir.


Notícies relacionades: