Tothom a perdre's-hi i a torna-ne ben carregat, amb les butxaques buides, les mans negres, el cap embotit, el cor encès i l'ànima satisfeta de l'objectiu aconseguit.
I jo a 550 quilòmetres...
Pep Sala, Steve Hogart i Atila, protagonistes dels concerts
A la Fira Internacional del Disc de Barcelona, parada al Palau Sant Jordi del cap i casal, s’hi apleguen cada any afeccionats a la música i col·leccionistes que cerquen material de mal trobar enmig d’una gran festa musical a càrrec de Pep Sala, Steve Hogart i Atila (una banda gironina que torna)... Entre els objectes curiosos que enguany s’hi subhastaran hi ha un pèl d'Elvis Presley i el disc de platí de 'Born in the USA', de Bruce Springsteen.
Hi ha expositors de més de dos-cents països: de Mèxic, que torna després d'uns quants anys d’absència, dels Estats Units, del Canadà... La internacionalitat fa d’aquesta fira una de les més prestigioses d'Europa, juntament amb la d'Utrecht (Països Baixos). Quant a material, se n’hi pot trobar de tots els gèneres musicals: clàssica, rock, punk, pop, popular... Segons Joan Carles Vilella, de l'organització, els discos que s'hi vendran van d'un euro a dos mil.
La subhasta
La subhasta, que es farà diumenge a la tarda, és el gran al·licient dels més fetitxistes. El pèl d'Elvis Presley, certificat pel seu barber, sortirà al preu de cinc-cents euros; el disc de platí 'Born in the USA' de Bruce Springsteen (atorgat per la venda de més d'un milió d’exemplars) sortirà a a mil cinc-cents euros; i el disc de platí 'The Joshua Tree' de U2 (per la venda de sis-centes mil d’exemplars), a cinc-cents euros. També s’hi subhastaran objectes dels Rolling Stones, The Doors, The Who, Frank Zappa, Led Zeppelin, Jimi Hendrix i Liza Minelli.
Quant al programa d’actuacions musicals, es completa amb els mallorquins Invasores de Marte, The Beaties i els Heidy Pank.
Una fira amb anys d'història
La primera Fira del Disc de Barcelona es va obrir l’any 1984. En fou l’ànima el periodista musical Jordi Tardà, que va organitzar-la durant divuit anys, fins que per desavinences, principalment econòmiques, amb el gremi de botiguers de discos, va renunciar a dirigir-la. Llavors se’n van fer càrrec els responsables de la Fira del Disc de Mallorca, Joan Carles Vilella i Pere Terrassa, els directors actuals, que van internacionalitzar-la i van convertir-la en la Fira Internacional del Disc de Barcelona.
Cada trenta minuts sortiran del carrer de Lleida, cantonada amb el Paral·lel, uns autobusos gratuïts que portaran al Palau Sant Jordi. El preu de l'entrada costa sis euros per dia (cinc, amb Carnet Jove) i un abonament per a tot el cap de setmana, dotze.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada