dijous, de març 12, 2009

FONT DE MORA CAP PER AVALL, I CAMPS?

vilaweb, DIJOUS, 12/03/2009 - 06:00h

STEPV fa una crida a la mobilització de l'ensenyament valencià

El sindicat s'acusa d'haver penjat el retrat de Font de Mora de cap per avall · La Plataforma per l'Ensenyament Públic es reuneix avui per estudiar la situació

STEPV va eixir ahir decebut de la reunió amb la Conselleria d'Educació sobre els punts del manifest de la Plataforma per l'Ensenyament Públic. Segons el sindicat, la secretària d'Educació, Concha Gómez, va negar-se a negociar el document de resposta al manifest 'i es limità a escoltar les propostes'. Per això el sindicat ha fet una crida a mobilitzar-se de bell nou i demanarà a la Plataforma que torni a establir un calendari de mobilitzacions.

En un comunicat, l'STEPV lamenta que el govern valencià 'haja desaprofitat una bona ocasió per a donar resposta a les demandes de la comunitat educativa, perquè és la primera volta que Concha Gómez ha estat present en una negociació des de fa mesos'. També critica que la Mesa Sectorial d'avui hagi estat 'un mer formalisme': 'L'actitud de la conselleria respon a l’estratègia de guanyar temps i de fer veure que negocia per evitar les mobilitzacions de la Plataforma.'

La Plataforma es reunirà a la vesprada per valorar la situació actual, i l'STEPV i FETE UGT PV ja han dit que proposarien de reactivar les mobilitzacions, entre les quals la vaga que va ajornar-se al desembre.

Font de Mora, de cap per avall

El sindicat va acusar-se ahir d'haver penjat el retrat del conseller Alejandro Font de Mora de cap per avall, tan bon punt va saber que la conselleria havia obert un expedient disciplinari al director de l'IES Las Norias, de Montfort (Vinalopó Mitjà), perquè al centre hi havia un retrat de Font de Mora de cap per avall. Per l'STEPV, aquest expedient és 'una nova manifestació d'autoritarisme i de coacció a la llibertat d'expressió dels claustres de professors'. El sindicat, doncs, 'insta tots els centres docents a imitar l'acció i a penjar a l'entrada del centre cartells amb el retrat del conseller de cap per avall, a imitació del de Felip V del museu de l’Almodí de Xàtiva, de nefast record per al poble valencià, com ja ho és el conseller d'Educació, tres-cents anys després'.