divendres, de febrer 08, 2008

NAT, PUNT FINAL

Aquesta setmana he rebut l'últim número de la revista NAT, a la imatge, a la qual estic subscrit des dels seus inicis emocionants.
Molt interessant una publicació d'àmbit dels Països Catalans i que podies trobar arreu dels quioscos del País Valencià, el primer número el vaig comprar a l'estació d'autobusos d'Elx i l'últim el podreu trobar encara al quiosc de la Plaça dels Penjats.
He rebut també una carta on m'avisa del final d'aquesta publicació (una llàstima) i m'ofereixen seguir amb la subscripció a Descobrir (no, gràcies).
Trobe que l'empresa no aposta el suficient per aquesta publicació i sí per altres, Time Out, per les quals obtenen sucoses subvencions. Per no parlar de la manca de suport institucional amb subscripcions per als centres d'ensenyament i biblioteques públiques.
Espere tornar-vos a trobar i gaudir d'un producte semblant, amb fotografies magnífiques i amb el reflex del territori que es veu a les rutes que proposeu.

CULTURA 03 TANCA LA REVISTA NAT

l'empresa addueix que la publicació no és econòmicament viable

El grup Cultura 03 deixarà de publicar, el març vinent, la revista Nat, dedicada a qüestions de natura de Catalunya i del món a un públic no especialitzat. L'empresa addueix que la revista ha anat perdent, progressivament, lectors i ingressos publicitaris, de manera que ja no és econòmicament viable. Tot amb tot, Cultura 03 mirarà de posar la capçalera a mans d'editors, institucions o col·lectius professionals que en puguin assegurar la continuïtat.

La directora de Nat, Maria Josep Picó, ha fet un comunicat lamentant la fi de la revista, malgrat el guany que ha significat per al país en aquests tres anys d'existència. Ha representat un pas endavant de la ciència i la cultura del nostre país, ha fet caure molts tòpics, ha tingut molta acceptació al País Valencià i ha demostrat que es pot fer comunicació ambiental i científica rigorosa per a un públic no especialitzat.

El primer número de Nat es va publicar el febrer del 2005.

El bon funcionament de Sàpiens

El grup Cultura 03 en publica més, de revistes. Sàpiens, per exemple, s'ha consolidat entre les vint revistes mensuals més llegides del nostre país, amb uns 96.000 lectors, segons el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura. I aquest mateix grup té previst de fer sortir una nova revista la setmana entrant: 'Time Out Barcelona', sobre el lleure i la cultura a la ciutat, amb una tirada setmanal de 40.000 exemplars.