dimecres, de febrer 20, 2008

ENCICLOPEDIA.CAT, UNA NOVA EINA


DE VILAWEB D'AVUI

Avui l'Enciclopèdia Catalana ja es pot consultar a internet de franc. L'obra, que va començar a publicar-se fa quaranta anys, ha estat fonamental per a la cultura i la normalització lingüística del nostre país. Ja feia deu anys que es podia consultar a internet, des del portal grec.net, però per subscripció. Però ara, sota el nom l'enciclopèdia.cat, s'ofereix a tothom gratuïtament, amb els continguts de la 'Gran Enciclopèdia Catalana', del 'Gran Diccionari de la Llengua Catalana' i de 'Encyclopaedia' (en anglès), amb un sistema de navegació molt complet que, segons els responsables, no té parió en cap més enciclopèdia en línia.

DEL LEVANTE-EMV D'AVUI
Europa Press, Barcelona
La Gran Enciclopèdia Catalana es pot consultar des d´ahir per Internet de forma gratuïta en la web «enciclopèdia.cat» gràcies a una «iniciativa privada» «estrictament cultural» de la Fundació Enciclopèdia Catalana, que té una «dimensió equivalent» a l´aparició de l´enciclopèdia en paper fa 40 anys, segons va explicar el president de la fundació, Agustí Montal.
El projecte «L´Enciclopèdia» contindrà, a la fi de 2010, un total de 575.000 entrades, 250.000 connexions hipertextuals internes i 50.000 fotografies, xifres que la convertiran en una de les millors enciclopèdies del món.
De moment, el projecte ja conta amb un total de 270.000 documents entre la Gran Enciclopèdia Catalana posada al dia, el Gran Diccionari de la Llengua Catalana i 30.000 articles de la Gran Enciclopèdia Catalana en anglès. Fins a llavors, el pressupost anual de 300.000 euros propiciarà que un equip de manteniment, format per quatre persones, actualitze permanentment la base de dades i renove el 40% dels articles que conté l'enciclopèdia.