dilluns, de setembre 10, 2007

quin acord esperàveu? el 25 d'abril comença i l'11 de setembre acaba

I UNA MULTA DE 300.000 EUROS

El Govern valencià tanca TV3 sense esperar a l'acord

Imatge de la manifestació a favor de TV3
Imatge de la manifestació a favor de TV3
La Secretaria Autonòmica de Comunicació de la Generalitat Valenciana ha decidit desestimar el recurs interposat per ACPV davant la Direcció General de Promoció Institucional, la qual va resoldre el procediment sancionador per les emissions de TV3 amb una ordre de cessament de les emissions i una desproporcionada sanció econòmica a ACPV de 300.000€. Aquesta decisió ha estat comunicada per dos funcionaris autonòmics als serveis jurídics d’ACPV.

La conseqüència immedita d’aquesta decisió és contundent. Segons estipula la resolució, aquesta s’ha de fer efectiva en el termini de vint dies. La Junta Directiva d’ACPV, conscient de la gravetat de la situació i el perill que corren les úniques emissions televisives íntegrament en llengua pròpia en l’àmbit del País Valencià, es reunirà amb caràcter d’urgència per analitzar la situació i concretar la resposta, tant jurídica com social, a aquesta arbitrària decisió del govern valencià.

ACPV vol aprofitar aquesta comunicat de premsa per recordar que la via de solució més factible i raonable a la situació creada pel PP valencià és la de l’acord entre la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Indústria espanyol que garantisca la reciprocitat dels diferents canals “autonòmics” que emeten en llengua catalana, com ACPV ha considerat sempre desitjable. Aquesta decisió, però, demostra l’escasa voluntat de diàleg del Consell valencià, que mentre diu apostar per l’acord sanciona amb contundència una de les parts implicades en el conflicte. Si aquest acord no arriba el més probable és que els valencians i valencianes vegen privats els seus drets fonamentals a la pluralitat informativa i en valencià.


DILLUNS, 10/09/2007 - 17:50h
El govern valencià notifica a ACPV que tancarà els repetidors de TV3 d'ací a vint dies
La Generalitat de Catalunya confia que no s'efectuarà el tancament i que la negociació amb el Consell ha avançat molt

El govern valencià ha notificat avui a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que desestimava el recurs contra l'expedient sancionador (pdf) que el Consell va obrir contra les emissions de TV3. Això implica el tancament, en un termini de vint dies, dels repetidors i el cobrament de la multa de 300.000 euros imposada a ACPV. El govern català diu que l'acord de reciprocitat amb el govern valencià és molt a prop i confia que en plena negociació no es tanquin les emissions.