divendres, de setembre 28, 2007

22è APLEC AL COLL DE PANISSARS, celebrem victòries!

7 d'octubre, a Panissars: Celebrem també les victòries contra els enemics

22è Aplec al Coll de Panissars

LA MÉS GRAN VICTÒRIA CATALANA DE TOTS ELS SEGLES
Panissars 1 d'octubre de 1285

El proper 7 d'octubre de 2007 a les 11:30h celebrarem a Panissars (Alt Empordà) el 722è aniversari de la més gran victòria catalana de tots els segles.
Fa 21 anys (des del 700 aniversari) que l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana organitza la commemoració d'aquesta victòria que ens permeté conservar la independència 424 anys més, fins el 1714.
Aquesta gran victòria succeí 72 anys després de la desfeta de Muret (1213). Pere el Gran venjava així el seu avi Pere el Catòlic, mort a Muret.
La gran victòria de Panissars fou obra exclusiva dels catalans, tots ens havien abandonat fins i tot els aragonesos. Aquesta victòria fou l'epíleg de la croada contra Catalunya després de les victòries navals de les Illes Formigues i de Roses.
Els catalans, tots sols, havíem vençut el poder de França i del Papa de Roma coaligats.
L'IPECC ha commemorat aquesta gran victòria catalana durant 22 anys seguits enmig de la indiferència generalitzada de polítics, d'associacions catalanes i del poble en general, que coneix la més gran derrota catalana del 1714 però no coneix la gran victòria de Panissars del 1285.
L'IPECC fa moltes d'aquestes celebracions en solitari i per això agraeix molt el suport de l'Ajuntament de la Jonquera.
Us invitem el diumenge 7 d'octubre a venir a Panissars (La Jonquera) o bé, envieu-nos les vostres adhesions.
També, a la tarda festejarem la gran victòria naval catalana de la badia de Roses (3/4 setembre 1285). Farem una ofrena floral a la placa commemorativa a la Ciutadella de Roses.

Cordialment,
Enric Garriga Trullols
President IPECC