dissabte, de juliol 21, 2007

Del bloc de Joan Puig


Acabo d’arribar a casa i llegeixo la noticia de la censura de la revista el Jueves que ha decidit el jutge de l’Audiència Nacional Juan del Olmo a instàncies de la Fiscalia General de l’Estat per presumptes infàmies contra Felipe de Borbón i la seva companya Letícia.
El Fiscal General de l’Estat és nomenat pel Govern Espanyol, i per tant és un càrrec de confiança del PSOE(PSC), que demostra una altre vegada la poca capacitat i valentia del Govern de Rodríguez Zapatero d’avançar amb polítiques progressistes i en aquest cas de respecta a la Llibertat d’Expressió.
La decisió és evidentment política i coincideix amb altres decisions contra la llibertat que ha permès el govern espanyol, el tancament d’Egunkaria, la prohibició de presentar-se a les eleccions de segons quins partits, i la manca de valentia d’assumir reformes territorials importants.
Prou d’atacs a la llibertat, me solidaritzo amb el Jueves, a l’igual que ho he fet amb Egunkaria i amb tots aquells que pateixen atacs a la seva llibertat, avui la fiscalia no pot actuar contra nosaltres, el món global, animo a tots a donar publicitat a la portada del Jueves, en un acte en defensa de la llibertat d’expressió.
Rodriguez Zapatero va anunciar el pagament dels 2500 euros per fill nascut o adoptat com ho solent fer els dictadors de qualsevol monarquia o república bananera, en una democràcia veritable les coses no és fan amb la frivolitat com ho va fer el President del Govern, i la portada de la revista parla de les maneres, felicitats al Jueves.