dimecres, de juliol 25, 2007

40 HORES SENSE LLUM!!!!

Avui a les 2h de la matinada han posat un grup electrògen a la cantonada del carrer Portugal i ja tenim llum, provisionalment.
Deixem de banda els sopars romàntics i els ciris a la cuina i al lavabo, altres encara passaran una tercera nit a les fosques.

DIA 1

Prop de 350.000 habitants de Barcelona, l'Hospitalet i Esplugues s'han quedat aquest matí sense llum per culpa d'una avaria en una línia de molt alta tensió de la companyia Red Eléctrica Española -vegeu-ne el comunicat (en castellà)-, que subministra energia a algunes subestacions de l'àrea de Barcelona i rodalies. A més a més, s'han declarat dos incendis a les subestacions de Fecsa-Endesa del Passeig Maragall i Josep Tarradellas, de Barcelona, pràcticament a la mateixa hora -possiblement per algun curtcircuït-.Pel que fa a Barcelona, l'incident ha deixat sense llum gairebé tota la ciutat de Barcelona, excepte el districte de Sant Martí i la part dreta de l'Eixample, una situació que va millorant poc a poc però encara hi ha moltes llars i empreses sense electricitat. Així mateix la majoria de semàfors de la ciutat han deixat de funcionar, amb el conseqüent caos circulatori. Els transports públics i nombrosos serveis bàsics, com els hospitals, han continuat funcionant amb problemes, alguns d'ells amb generadors d'electricitat. El metro també ha tingut problemes fins gairebé les 12 del migdia, així com també s'ha vist afectat la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat, on encara hi ha problemes a la línia de Plaça d'Espanya i a les que surten de Plaça de Catalunya.

DIA 2

La "gran apagada" que ahir es va produir a Barcelona, l'Hospitalet i Esplugues i que va deixar prop de 350.000 persones sense llum encara no s'ha solucionat del tot. A les 12 del migdia 80.000 abonats encara restaven sense llum -i ja porten més de 24 hores a les fosques- tot i que es preveu que avui a la tarda o al vespre uns 50.000 d'aquests afectats ja tindran llum.Menys sort hi haurà en canvi per als restants 30.000, que podrien no tenir llum fins ben entrada la matinada de demà, tot i que a primera hora de la tarda d'avui fonts de l'administració catalana especulaven amb un possible reestabliment general de l'electricitat per a tots els que encara avui no tenen llum. En el súmum del surrealisme, les companyies responsables del subministrament elèctrica de la zona, Red Eléctrica Española i Fecsa-Endesa, han advertit que només es podrà reestablir si el consum elèctrica de la zona afectada i àrees properes "baixa fins a la meitat", ja que en cas contrari es podrien continuar produïnt talls elèctrics intermitents.
Les diverses administracions afectades directament (ajuntaments) i indirectament (Generalitat) s'han afegit al clam popular i han reclamat diligència a les companyies elèctriques per tractar de millorar i solucionar el més aviat possible l'incident. L'Ajuntament de Barcelona ha considerat "inacceptable i inassumible" els fets. Nombrosos veïns de la capital catalana que han passat la nit a les fosques van fer repicar ahir al vespre nombrosos estris de cuina per mostrar el seu enuig pels fets.
Sense novetats a la colònia, doncs. Amb insuficients i obsoletes infraestructures, amb l'espoli fiscal, i ara també sense llum. Esperem amb impaciència la propera intervenció del president espanyol Zapatero prometent als catalans que tot se solucionarà, que hi haurà inversions, i que plouran pètals de rosa en breu.

DIA 3 ...