dimarts, de febrer 24, 2009

TONIGHT: FRANZ FERDINAND de Vilaweb

Han afluixat una mica en l'ús de guitarres i tenen un so més "ballable", la veritat fluixegen una mica. El doble vinil gros i pesant i damunt un centímetre més gran que la resta de vinils, quines ganes de distingir-se...

Franz Ferdinand actuen per primera volta a València.


Presenten 'Tonight', el seu tercer disc · Actuen al MTV Winter juntament amb Starsailor, Mando Diao i Pollock

Els escocesos Franz Ferdinand encapçalen el segon MTV Winter, que tindrà lloc avui a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Hi presentaran el nou disc: 'Tonight'. A més, aquesta serà la primera volta que els de Glasgow actuen a València. Comparteixen cartell amb Starsailor, Mando Diao i els valencians Pollock. Al concert, que és gratuït i començarà a les vuit del vespre, s'espera una assistència de trenta-cinc mil persones.

Tot i que el concert començarà a les vuit del vespre, els assistents podran accedir al recinte des de dos quarts de cinc de la tarda. El Museu de les Ciències, l'Hemisfèric i l'Umbracle romandran avui tancats a causa del concert. Tres pantalles de gran format permetran seguir de més a prop les actuacions.

Un disc més ballable

'Tonight', el nou disc de Franz Ferdinand, va posar-se a la venda el mes de gener passat. És, segons els membres de la banda, el disc més ballable. I això intentaran demostrar aquest vespre a València. Resten gairebé dos mesos perquè Franz Ferdinand comenci la gira de presentació de 'Tonight', però avui n'oferirà un tast. També tocaran cançons dels dos àlbums anteriors ('Franz Ferdinand' i 'You could have it so much better'), amb què assoliren un gran èxit de vendes. Val a dir que aquest últim álbum ha estat força criticat, possiblement per les expectatives que havien suscitat gràcies als dos àlbums anteriors.

El quartet de Glasgow ja va presentar en exclusiva les cançons del seu tercer àlbum a Barcelona. Fou el 24 de novembre passat a l'Espai Movistar.

Retransmissió del concert

MTV, que enregistrarà el concert en alta definició, el retransmetrà a l'estat espanyol el 13 de març i set dies després, el 20 de març, el retransmetrà en cent-seixanta-dos països a través dels seus seixanta-dos canals. L'audiència potencial de la cadena és de cinc-cents-sis milions de llars. El de l' any passat, amb The Cure com a caps de cartell, fou seguit per cent-vint-i-nou milions d'espectadors en un total de quaranta-sis països.