divendres, de març 21, 2008

MUSIQUETES.CAT

El projecte Musiquetes per la Bressola

Aquest projecte musical vol reconèixer la Bressola, ajudar a divulgar la seva tasca, i si és possible fer una aportació al seu creixement. I tot plegat ho vol fer amb unes quantes premises bàsiques:

  • Prendre com a base la música popular i tradicional de tots els territoris de parla catalana.
  • Com que es tracta d’un treball relacionat amb les escoles catalanes de la Catalunya del Nord, no s’oblida del component pedagògic: es tracta d’un CD per cantar, però no només per a infants.
  • Fer una aportació de qualitat i original al panorama musical del país. Per això compta amb un bon grapat de músics i intèrprets reconeguts


Un projecte artístic, original i de qualitat

De bon principi s'ha volgut que el projecte del CD de la Bressola sigui una proposta artística original i de qualitat, que representi per si mateixa una aportació al panorama musical del país. Per això no es va voler treballar en un format de CD recopilatori que convencionalment es fa per recaptar fons per a causes diverses. Aquest CD és un treball de recerca musical, de relectura del patrimoni de la música popular i tradicional i de formulació de noves sonoritats.

La direcció artística del projecte musical ha estat responsabilitat de la Núria Lozano (La Carrau), en Marc Serrats i en Marc Grau (Xerramequ Tiquis Miquis), tots tres músics reconeguts dins el seu àmbit d’actuació. El projecte ha comptat amb nombrosos músics convidats de tot els Països Catalans que han aportat el el seu toc personal a cadascuna de les peces. La supervisió de l’equip de la discogràfica Propaganda pel Fet, que s'ha encarregat de tot el procés previ i posterior a l'enregistrament i la seva edició, ha estat un element de qualitat que ha ajudat a materialitzar l'èxit del projecte.