diumenge, de gener 13, 2008

BLOCS DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

DIUMENGE, 13/01/2008 - 06:00h

Neix Tradiblog, la xarxa de blocs sobre cultura popular i tradicional

La cultura popular i tradicional catalana compta, des de l’1 de gener, amb una nova eina de difusió i intercanvi d’experiències: Tradiblogs, una xarxa que agrupa 44 blocs d’arreu dels Països Catalans relacionats amb el món festiu. Impulsada pel blocaire de MésVilaWeb Bonaventura Escoda, Lo Consueta de Reus, l’agregador aplega les entrades de blocs tant destacats com La Teiera, de Salvador Palomar, Botarga, de Manel Carrera, o el mateix Consuetudinàrium, entre d’altres.

L’agregador temàtic, que va néixer amb 25 blocs i que ja gairebé ha doblat aquesta quantitat, els classifica en deu categories, segons el seu contingut, des dels que parlen preferentment de foc i diables als que se centren en el món casteller, els gegants o les tradicions.

Tradiblogs també llista les cinc últimes actualitzacions de cada bloc, amb independència de la seva data, propiciant així que aquells internautes que actualitzen menys la seva pàgina aconsegueixin la mateixa visibilitat que els que tenen més activitat.

Bonaventura Escoda lidera el projecte després d'haver-ho comentat amb d'altres blocaires especialitzats en la mateixa temàtica, que trobaven a faltar un espai que reflectís la vitalitat del món popular i tradicional.