diumenge, de desembre 14, 2008

Un any sense TV3 i grup al FACEBOOK


Avui he tornat de la Costera i la gent d'allà no pot seguir la Marató, ni els informatius, ni El Temps, ni els documentals del 33, ni la programació infantil, ni...

Una pregunta unànime era "tant de mal feia aquest canal?", efectivament, SÍ, això és el que no poden suportar, les comparacions, ni la democràcia ni la llibertat.

Benvinguts habitants de la Costera i la Ribera a la "democràcia pepera", al Sud ja fa un any que ens hem d'espavilar per continuar veient els diversos canals (a ONO tvci, tv3 i c 33) i per anar lluitant, veieu l'última nota de premsa del Col·lectiu volem la tv3.

Un any sense TV3

Aquesta setmana (el dia 9 de desembre) ha fet un any del tancament del repetidor de la Carrasqueta per part de la Generalitat Valenciana del PP

Després que les contínues mobilitzacions a Alacant, Alcoi, Elx i altres pobles valencians per manifestar-se en contra del tancament per part de la Generalitat Valenciana dels repetidors que emeten TV3 al País Valencià; després de l'enviament massiu de reclamacions (més de 3.000) al Síndic de Greuges d'Alacant, sense haver rebut a hores d'ara cap contestació del Síndic de Greuges; i després que el govern valencià del PP continue amb la seua croada anticatalanista per tancar la resta de repetidors que emeten la Televisió de Catalunya al País Valencià, el "Col·lectiu Volem TV3" d'Elx-Baix Vinalopó prompte farà el seu primer any de vida lluitant contra la censura que implica el tancament dels repetidors.

No obstant això, des que a finals de novembre els tècnics de la Generalitat Valenciana van tancar també sense avisar els repetidors d'Alginet i la Llosa de Ranes, ha ressorgit el Col·lectiu des d’una altra vessant, la virtual i la relacionada amb els fenòmens socials de masses a Internet: FACEBOOK.

Aquest grup virtual a Facebook del "Col·lectiu Volem TV3" creat a Elx, ha crescut un 600%, passant dels 300 membres als 1.800 membres actuals, en un parell de setmanes, arran del tancament dels últims dos repetidors.

El Col·lectiu pensa que ara que la directora de TV3 planteja rebutjar la reciprocitat amb Canal 9 veient el nul interés de la Generalitat Valenciana pel pacte de reciprocitat mentre tanca els repetidors de TV3 al País Valencià, aquest és un moment clau en la lluita per assegurar el futur de les emissions.

Si el govern de Camps continua sense canviar la seua postura cap als repetidors, el grup virtual del Facebook pot arribar fàcilment fins als 6.000 membres abans d’acabar l’any (3 vegades més que les reclamacions presentades fins ara). Aquest fet posa de manifest no solament el rebuig, també a través de la xarxa, de la política repressora i censora que aplica el Partit Popular des de la Generalitat Valenciana, sinó una nova forma de reivindicar, que a partir d’ara pot fer molt de mal mediàtic al PP valencià.

Aquest “món” virtual de relacions i moviments socials permet vincular a tothom d’una forma mai vista fins ara, i agrupar gent que d’altra forma no s’haguera assabentat de l’existència del moviment al Baix Vinalopó i les noves formes de defensar la llibertat d’expressió al País Valencià. Per a fer-se membre del grup és tan fàcil com entrar a aquesta adreça d’internet: http://www.facebook.com/group.php?gid=15716624347 o bé si ja sou membres de www.facebook.com buscant a grups per “Col·lectiu Oficial Volem la TV3 al País Valencià.

Col·lectiu Volem TV3 d'Elx-Casal Jaume I d'Elx
Sant Jordi, 2
Elx-03203
teléfon 699567688 (portaveu-Jeroni Rico)

http://www.facebook.com/group.php?gid=15716624347
http://volemlatv3.blogspot.com/