dijous, de maig 08, 2008

Els profes també tenim una vida, una opinió i un compromís.

A propòsit de la sortida de l'armari dels autors del bloc MIREIA.

Mira, m'ha fet gràcia que s'haja resolt el misteri, i més gràcia em fa que de veritat siguen profes i a més de la Franja.

Ho podeu llegir tot en aquest post del bloc de Saül Gordillo.
Llegiu, llegiu i viatgeu a l'univers de Mireia a partir dels enllaços de l'article i descobrireu les raons d'aquest fenomen de la catosfera; per a majors de 18 anys.

sgordillo | Observatori internauta | dimarts, 6 de maig de 2008 | 14:12h
La catosfera ha permès que alguns ciutadans diguem-ne "desconeguts" hagin construït uns personatges, que s'hagin conreat un públic fidel i hagin guanyat influència i notorietat. L'originalitat, el talent i l'obstinació són determinants a l'hora d'obtenir alguna d'aquestes coses a través d'un bloc. En el cas que ara ens ocupa, la gràcia és que els seus autors eren "anònims". Han mantingut el secretisme de l'autoria, però no han parat d'escriure. Van parlar de l'Estatut amb molt de pebre, amb les calcetes sempre a mà, construïnt un relat que enganxava perquè contenia ironia i un to divertit, però al mateix temps una opinió molt fonamentada des del sobiranisme i un treball d'enllaços i referències documentals envejable. La qüestió és que finalment els amics del bloc Mireia, Manel Riu i Mir Roy, surten de l'armari. Ho faran amb motiu de la presentació del seu llibre Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos), el dimecres, 21 de maig, a 2/4 de 8 del vespre a la llibreria Catalònia de Barcelona. Allà sortejaran les mítiques calcetes del pollet (foto). Aquests professors de la Franja de Ponent han estat anys d'incògnit darrere d'un dels blocs d'èxit de visites de la catosfera, combinació de conya, sexe picant i sobiranisme polític. Van sortir de l'armari dissabte en el programa de COMRàdio de Mònica López. Ara els seus seguidors, que no en són pocs, podran conèixer-los en viu i en directe. Un privilegi que jo vaig tenir fa més d'un any, un dia de pluja a Barcelona després que em fessin un xat-entrevista collonut. Molta gent em preguntava qui era la Mireia, i he hagut d'estar mesos mantenint la confidencialitat. Mesos mossegant-me la llengua en les coverses de blocadictes. És una? Són dues? És un home? És una parella? Realment és profe? O és una alumna que va de profe? Està bona? És tan catxonda com sembla? Etcètera. Totes aquestes preguntes i moltes més [Per què el meu cony es diu "carlitos"] tindran la seva resposta en la presentació del seu llibre a Barcelona. I els que sigueu del Maresme i tingueu més paciència, espereu a una presentació que es farà a Sant Pol de Mar i a la qual m'han convidat a participar-hi. D'això se'n diria la primera "desvirtualització sorpresa" de la catosfera.

1 comentari:

ximotormo ha dit...

Entre l'abril del 2006 i el juny del 2007 una jove professora d'institut, anomenada Mireia Galindo, va explicar les seves experiències, fantasies i pensaments més íntims al bloc eròtic més seguit de la xarxa catalana (amb permís del Diari Vermell). Però, en realitat, Mireia Galindo era un personatge fictici i els dos autors del bloc van sortir de l'anonimat ara fa dues setmanes amb una entrevista al programa 'Digitals' de COMRàdio.

'Mireia Galindo' és, de fet, Manel Riu i Mir Roy, una parella de professors de secundària de Benavarri (Ribagorça) que, a més de descobrir la seva identitat, també han revelat que al darrere del bloc hi havia un projecte literari, Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos), publicat per Cossetània, que demà es presentarà a Barcelona. Riu i Roy ja en tenien la trama i els personatges pre-concebuts, però abans d'escriure el llibre van publicar un bloc per observar com hi responien els internautes. Amb aquest material aquests dos autors han modificat i rescrit la novel·la.

El bloc de Mireia Galindo (amb Twitter inclòs) forma part d'un bon grup de pàgines en català en què els autors plasmen per escrit experiències i fantasies sexuals, reals o fictícies. La primera que va obtenir una bona legió de seguidors va ser el Diari Vermell, un bloc escrit en una primera època per la Sònia i, posteriorment, per la Mia. I l'últim a sumar-se a la blocosfera eròtica catalana, amb considerable empenta, ha estat el Diari sexual d'una ebrenca a la ciutat. Però enmig n'hi ha molts més, de blocs picants, tal com es pot comprovar en aquesta secció de Nosaltres.cat o en aquesta relació de Sexe.cat.

A la foto, feta per Núria Masdéu, hi ha les 'calcetes del pollet' de la Mireia Galindo, que se sortejaran avui (19.30) a la presentació del llibre.