dilluns, de maig 25, 2009

MANEL EN CONCERT - VILAWEB

DILLUNS, 25/05/2009 - 06:00h

Manel: El concert més gran

El grup revelació de l'any omple la sala Apolo de Barcelona · Us n'oferim un ampli reportatge

La tardor passada van publicar el primer disc i ara són a la boca de tothom. En mig any els barcelonins Manel han esdevingut el grup de moda, en un inesperat fenomen d'èxit. No debades divendres van omplir la sala gran de l'Apolo de Barcelona dins el Festival de Guitarra de Barcelona. Del concert antològic que hi van oferir, us en servim tres cançons senceres, a més a més de les impressions del públic, com podreu comprovar en aquest vídeo.

Amb les entrades exhaurides des de setmanes abans, el grup va comptar en aquesta ocasió, per primera vegada dalt l'escenari, amb cor i seccions de vent i de corda per a algunes cançons. 'És nit freda per ser abril' va obrir el recital, seguida de 'Pla quinquennal' i d'una corejada 'Els guapos són els raros'.

La banda va repassar de dalt a baix el seu curt repertori davant un públic fervorós, que va arribar al clímax quan el baixista Martí Maymó va fer sonar les primeres notes de 'Al mar!'. Les 'Corrandes de la parella estable', amb l'habitual participació espontània del públic, i 'El bròquil', una versió de 'La tortura' de Shakira, van posar fi a una hora llarga de concert.

'La gent normal'

Una de les cançons més aplaudides i cantades fou, tanmateix, 'La gent normal', una versió del tema 'Common people' dels anglesos Pulp. Tot i que no és cap de les cançons de l'únic disc de la banda ('Els millors professors europeus') ni de la seva maqueta, 'La gent normal' ha esdevingut una de les peces més populars d'ençà que és pot sentir, amb tres cançons més, al MySpace del grup. Seguiu-la també en aquest vídeo, interpretada pel grup en ple mercat de Sant Antoni.


+ Reportatge anterior de VilaWeb TV: Manel i els millors professors europeus.
+ YouTube: Vídeos dels Manel.