dimecres, de novembre 07, 2007

GOOGLE.CAT (un petit pas endavant)


Dimecres, 7 de novembre de 2007 a les 9:00
Informa: Guillem
google_cat_26.jpegDespres de molt de temps d'incertesa, Google s'ha decidit a estrenar Google.cat, un portal d'entrada en llengua catalana a aquest popular cercador californià. Fou al gener d'enguany quan fonts de Google de la Península confirmaven que la companyia cercava estrenar una plataforma (Google.cat) on reunir-hi totes les aplicacions i serveis que ofereix Google en català, i és clar evidentment també el cercador mateix.

Tot i això, Google.cat no redirecciona automàticament a la versió amb la interfície en català del Google, sinó que es basa en la llengua en què hom té configurat el seu navegador. Per tant en definitiva és com accedir-hi a través de Google.com internacional en versió catalana, tot i que això sí mantenint el .cat enlloc del .com (i exactament igual pel .es, que també permet posar-lo "en català"). De la plataforma de moment tampoc no se'n sap res, però els serveis habituals de Google continuen estant en català, com el Picasa, el Desktop, Blogger, iGoogle o el servei de correu gratuït GMail.

De fet Google.cat no apareix tampoc al llistat de "llocs Google amb el teu domini local" on hi podem veure les banderes dels diferents països amb dominis Google (de dues lletres). Cal donar la benvinguda, doncs, al Google.cat, però sempre tenint en compte que no és més que l'actual Google.com internacional en català, amb el .cat al final. Si s'hi accedeix sense remarcar que hom prefereix la llengua catalana, o des d'un navegador en castellà, Google.cat apareix en castellà per defecte -i per postres hi diu Google Español-, com el Google.es o el .com (quan s'accedeix des d'un rang d'IP's assignat a l'Estat espanyol i sense haver-hi configurat la llengua catalana previament).

googcat_68.jpegCom sempre i tal i com molts dels internautes catalans ja saben, hi ha també "miralls" del Google que sí que hom se'ls trobarà sempre en català s'hi accedeixi com s'hi accedeixi. Un exemple és Google Països Catalans [http://google.ppcc.cat]. Cal recordar, però, que aquesta plana web no té cap vinculació oficial amb Google, Inc. És només això, un portal d'entrada al Google, creat a títol individual per un o diversos particulars.


Notícies relacionades: